Europa League: Αντίπαλος του ΠΑΟΚ, η Ντινάμο Κιέβου

Η Ντινάμο Κιέβου του Ιγκόρ Κόστσιουκ θα είναι ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον Β’ προκριματικό του Europa League, καθώς κατάφερε να «λυγίσει» την Ουνιβερσιτατέα Κλουζ με 4-2 στα πέναλτι, έπειτα από ένα δεύτερο «λευκό» 0-0 ανάμεσα στις δύο ομάδες, αυτή τη φορά στην «Cluj Arena» της Ρουμανίας.

Οι Ουκρανοί ήταν καλύτεροι και στη ρεβάνς, έχοντας δοκάρι με τον Πονομαρένκο στο 32′ και μία τρομερή ευκαιρία του Πικαλιόνοκ στο 41′. Ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, αφού γκολ δεν μπήκε ούτε στο έξτρα 30λεπτο κι εκεί «μίλησε» ο γκολκίπερ της Ντινάμο Νέτσερετ, ο οποίος απέκρουσε τη δεύτερη εκτέλεση του Κοντρέα.

Ο Τσίπτσιου έστειλε πάνω απ’ τα δοκάρια το τρίτο πέναλτι των Ρουμάνων και οι Ουκρανοί που είχαν το απόλυτο απ’ την «άσπρη βούλα» πήραν την πρόκριση κι ετοιμάζονται πλέον για τα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στις 23 και 30 Ιουλίου.

Η Ντινάμο Κιέβου έπαιξε με τους Νέτσερετ, Κεντζιόρα (76′ Βιβτσαρένκο), Μπίλοβαρ, Μιχάβκο, Ντούμπιντσακ (99′ λ.τρ. Μαλίς), Πικαλιόνοκ (63′ Μπουγιάλσκι), Μπράζκο, Σαπαρένκο (87′ Λόνβικ), Βολοσίν (87′ Ογκουντάνα), Ρεντούσκο (76′ Γιαρμολένκο), Πονομαρένκο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Α’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Ντέρι Σίτι (Βόρεια Ιρλανδία)-ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 1-2 (2-3)

Ουνιβερσιτατέα Κλουζ (Ρουμανία)-Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) 2-4 πέν. (0-0 κ.δ. και παρ.) (0-0)

Αλουμίνι (Σλοβενία)-Σεριφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) 0-1 (0-0)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Βοϊοντίνα (Σερβία) 3-0 (2-1)

Ζίλινα (Σλοβακία)-Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 2-1 (0-2)

Βέστρι (Ισλανδία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 23:00 (0-3)

#Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

The post Europa League: Αντίπαλος του ΠΑΟΚ, η Ντινάμο Κιέβου appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.