Ο Paul Laspagis ετοιμάζεται να παρουσιάσει, σε νέα έκθεση που εγκαινιάζεται αργότερα μέσα στον μήνα, περισσότερα από πενήντα χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, μέσα από έργα τοπιογραφίας εμπνευσμένα από τα ανατολικά προάστια της Μελβούρνης.
Η έκθεση Transfigurations of Landscape and Figure, που εγκαινιάζεται στις 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις αρχές Αυγούστου, συγκεντρώνει έργα των τελευταίων οκτώ ετών, εμπνευσμένα από το φυσικό περιβάλλον γύρω από το Ferntree Gully, όπου ο καλλιτέχνης ζει και εργάζεται.
Γεννημένος στην Ελλάδα και μεγαλωμένος στη Μελβούρνη, ο Laspagis έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της πορείας του στη διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην παρατήρηση και την εικαστική έκφραση, μέσα από τη ζωγραφική και το σχέδιο.

Η έκθεση αντανακλά το διαρκές ενδιαφέρον του για την ερμηνεία του οπτικού κόσμου και τη μετατροπή της βιωμένης εμπειρίας σε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «εικαστική γλώσσα».
Ο ομογενής καλλιτέχνης σπούδασε ζωγραφική και σχέδιο στην πρώην National Gallery Art School (1968–1971), με δάσκαλο τον διακεκριμένο Αυστραλό καλλιτέχνη Paul Brack.
Στη συνέχεια δίδαξε σχέδιο στην Prahran Art School, στο Victorian College of the Arts και σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων.
Το έργο του έχει παρουσιαστεί ευρέως σε εμπορικές και δημόσιες γκαλερί, μεταξύ των οποίων και πρόσφατες εκθέσεις στη Victorian Artists Society.
Πίνακές του βρίσκονται σε σημαντικές δημόσιες συλλογές, όπως στην National Gallery of Australia, στην National Gallery of Victoria, στην National Gallery of Athens και στο Heide Museum of Modern Art, καθώς και σε περιφερειακές πινακοθήκες και πανεπιστημιακές συλλογές σε όλη τη Βικτώρια.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα εκδηλώσεων του Greek Guide.
The post Νέα έκθεση του Paul Laspagis αναδεικνύει τοπία της Μελβούρνης appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.