Με επιχορήγηση ύψους 20.000 δολαρίων, η Bank of Sydney στηρίζει το έργο του οργανισμού Mobileyes and Dental Foundation, με στόχο την παροχή βασικών οφθαλμολογικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών σε ευάλωτους κατοίκους του Σίδνεϊ.
Η χρηματοδότηση εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα Grant for Good και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των εμποδίων που στερούν από πολλούς ανθρώπους την πρόσβαση σε απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην ανακοίνωση, ένας στους πέντε κατοίκους της Νέας Νότιας Ουαλίας (20%) απέφυγε ιατρική θεραπεία τους τελευταίους 12 μήνες λόγω του αυξανόμενου κόστους ζωής.
Το Mobileyes and Dental Foundation προσφέρει κινητές υπηρεσίες οφθαλμολογικής και οδοντιατρικής φροντίδας σε σχολεία και ευάλωτες κοινότητες σε ολόκληρη την πολιτεία, εξυπηρετώντας περίπου 50.000 άτομα ετησίως.
Η επιχορήγηση θα καλύψει οδοντιατρικούς καθαρισμούς, στίλβωση, θεραπείες με φθόριο και προληπτικές εμφράξεις για 85 άτομα, καθώς και την παροχή 25 ζευγαριών γυαλιών οράσεως ή διπλοεστιακών σε ανθρώπους που δεν δικαιούνται κρατική ενίσχυση. Παράλληλα, έως και 150 άτομα θα λάβουν ενημέρωση για τη στοματική και οπτική υγεία, καθώς και σχετικά κιτ φροντίδας.
Η συνιδρύτρια του οργανισμού, Dr Nancy Ordakji, τόνισε ότι οι οικονομικές δυσκολίες οδηγούν πολλές οικογένειες να παραμελούν την προληπτική φροντίδα, με συνέπειες στην υγεία, την εκπαίδευση και την ποιότητα ζωής τους.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of Sydney, Kieran McKenna, δήλωσε ότι η τράπεζα είναι υπερήφανη που στηρίζει οργανισμούς με ουσιαστική προσφορά στην αυστραλιανή κοινωνία.
Παράλληλα, η Bank of Sydney απένειμε επιχορήγηση 2.500 δολαρίων στο FoodLab Sydney, για την υποστήριξη προσφύγων, μεταναστών, First Nations και ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στον χώρο της εστίασης. Η χρηματοδότηση θα συμβάλει στο 12-εβδομαδιαίο πρόγραμμα κατάρτισης του οργανισμού, προσφέροντας εκπαίδευση, καθοδήγηση και πρόσβαση σε επαγγελματικές κουζίνες.
The post Bank of Sydney: $20.000 για την παροχή δωρεάν οφθαλμολογικής και οδοντιατρικής φροντίδας σε ευάλωτους Αυστραλούς appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.