Προσμονή για κάτι σπουδαίο!

Εχει περάσει μπόλικο διάστημα από τότε που το ελληνικό μπάσκετ, σε επίπεδο πρωταθλήματος, ήταν σημείο αναφοράς. Πολλά χρόνια. Η Ευρωλίγκα «γέμισε τα ταμεία» του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που άλλωστε είχαν και «μεγάλα πορτοφόλια», οπότε η διαφορά που τους χώριζε με τις υπόλοιπες ομάδες μεγάλωσε.

Κάπως έτσι όχι μόνο οι Αιώνιοι μονοπώλησαν τους τίτλους αλλά έβαψαν με τα χρώματα της αδιαφορίας τα απογεύματά μας, γιατί όλοι γνώριζαν πριν από το τζάμπολ τον τελικό νικητή. Ασφαλώς η δυναμική των Ερυθρόλευκων και τον Πράσινων τους απογείωσε στην Ευρωλίγκα, ποιος όμως αρνείται πως τσάκισε τον ανταγωνισμό στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Τώρα, δεν αλλάζει άρδην η κατάσταση, ωστόσο είναι φανερό πως «κάτι κινείται». Η ΑΕΚ πείθει πως μπορεί να… ενοχλήσει παραπάνω όσους βρεθούν απέναντί της. Η μεγάλη διαφορά, όμως, είναι στη Θεσσαλονίκη. Άρης και ΠΑΟΚ βρήκαν ανθρώπους που έχουν διάθεση να ρίξουν χρήματα, μαζί φυσικά και τη δυνατότητα, γιατί ο συνδυασμός παίζει κυρίαρχο ρόλο. Ο Σπανούλης από την Ευρωλίγκα πήγε στο πιο κάτω σκαλοπάτι και το ίδιο βήμα προς τα πίσω έκανε και ο Τρινκιέρι.

Ξεκάθαρα κάτι βλέπουν στον ορίζοντα. Ο κόσμος αγκάλιασε τις δύο ομάδες και μολονότι ουδείς μπορεί να δει στο εγγύς μέλλον μάχες των δύο για τον τίτλο όπως τα χρόνια της δεκαετίας του ’90, σίγουρα όμως αυτές οι ομάδες θα δώσουν μάχες με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Καθόλου τυχαίο το γεγονός πως πήραν παίκτες όπως είναι ο Τολιόπουλος (Αρης) και βέβαια ο Οσμάν (ΠΑΟΚ).

Τους ζήτησαν, τους δελέασαν με το πλάνο και υψηλότερα συμβόλαια, τους απέκτησαν με το αζημίωτο. Άρα, εκτιμούν πως κάνουν κινήσεις με θέα την επόμενη ημέρα. Αν μάλιστα όλο αυτό το σκηνικό συνδυαστεί με την άνοδο των μικρομεσαίων ομάδων, πάει να πει αν οι λιγότερο φανταχτερές ομάδες κάνουν τα δικά τους ματς αμφίρροπα, τότε το μπάσκετ θα αποκτήσει ξανά ζωηρό ενδιαφέρον με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Γιατί πολύ απλά θα πέσει η ματιά του κοινού, ενώ και η νεολαία αναμφίβολα θα επιδιώξει να ασχοληθεί με ένα άθλημα που έφερε επιτυχίες στο παρελθόν και τώρα μοιάζει να βρίσκεται σε τέλμα. Πολλά σε ό,τι αφορά στο τι θα δούμε στα προσεχώς θα φανεί αυτό το διήμερο με τη διεξαγωγή του Σούπερ Καπ. Και ίσως εκείνο το «ραντεβού τον Σεπτέμβρη» και οι υποσχέσεις που έδωσαν οι ομάδες που πάσχισαν να πλησιάσουν το δίπολο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ, να βρίσκεται μπροστά μας!